GOZDNE USTVARJALNE  DELAVNICE V VRTCU KRAŠNJA

Vloga vseh nas je, da otroku pomagamo pri vzpostavljanju pristnega stika z naravo, da spodbuja njegovo izkustveno učenje in samostojnost.

Zato smo tudi v zimskem času v Vrtcu Medo popestrili roditeljski sestanek z ustvarjalnimi delavnicami na prostem.

V zimskem času, ko je gozd zaradi slabšega vremena lahko tudi malo manj privlačen, smo v Vrtcu Medo v Krašnji roditeljski sestanek popestrili z ustvarjalnimi delavnicami na prostem.

Po kratkem sestanku smo se vzgojitelji, otroci in starši zbrali v gozdu na Ciclju. V gozdu smo ustvarjali slike iz gline in gozdnega materiala na drevesna debla. Na gozdnih tleh so  starši in otroci ustvarili različne in zelo domiselne gozdne umetnine. Bili smo presenečeni, koliko različnih možnosti nam lahko ponudi gozdni material. Čas v ustvarjanju je minil hitro in ko se je začel spuščati v gozd mrak, smo se vrnili nazaj v dolino.

Na koncu smo vse umetnine fotografirali, saj se naravni materiali hitro povrnejo nazaj v naravo. Ko smo si z otroki naslednji dan ogledali razstavo v gozdu na Ciclju,  smo opazili, da nekaj slik ni bilo več na drevesnih deblih.

 

Staršem se zahvaljujemo za obisk, sodelovanje in ustvarjanje v naravi. Otrokom smo tako dali dober zgled, da se lahko v naravi družimo, zabavamo in ustvarjamo.

Vzgojiteljice iz podružnice Krašnja

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost