PLANICA KRALJICA

 

Slovenci smo športni narod, zato se za zavednega Slovenca spodobi, da spremlja različne športe in tekmovanja. Tako je tudi v našem vrtcu. Trenutno poteka FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici, kjer sodelujejo tudi naši smučarski asi in asice. Tekmovalci iz različnih držav se merijo tako v teku na smučeh kot tudi v smučarskih skokih. Bo pa tako kot vsako leto, 30. marca 2023, potekalo še FIS svetovni pokal v smučarskih poletnih.

Smučarske skoke poznajo vsi otroci, poznajo tudi že nekaj samih skakalcev, recimo Petera Prevca, Lovra Kosa, Anžeta Laniška… Še poznate Roka Benkoviča, svetovnega prvak na srednji skakalnici v Oberstdorfu  leta 2005. Ponosno lahko povemo, da se je odzval našemu povabilo in nam pobližje predstavil smučarske skoke. Rok Benkovič je nekdanji slovenski smučarski as, ki je med drugim istega leta, na isti skakalnici, osvojil še bronasto kolajno tudi v ekipni tekmi.

V vrtec Medo nam je prinesel pokazati smuči, da smo lahko videli in preizkusili kako je stati v pancerjih smučarskih skakalcev. Pogledali, potipali in probali smo lahko tudi čelado, očala, pancerje in kombinezon, ki so bili sestavni del Rokove opreme. Otroci pa so lahko tudi videli in si nadali zlato medaljo svetovnega prvaka.

Ponosni in veseli smo, da so med našimi starši tudi tako slavne osebe, ki so z našimi otroci pripravljeni deliti lepe izkušnje. Hvala!

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost