Spoštovani starši in skrbniki!

S strani staršev smo deležni različnih vprašanj, zato še enkrat prosimo vse starše, da ravnajo odgovorno in dosledno upoštevajo vsa priporočila (pravilno nošenje mask, razkuževanje rok, ohranjanje razdalje).

Vsak otrok, ki je bil v stiku z osebo, pri kateri je potrjena okužba z novim koronavirusom, mora ostati v desetdnevni karanteni na domu. Namen karantene na domu je preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

O visokorizičnem stiku govorimo, kadar je oseba v stiku z bolnikom s COVID-19 v obdobju 48 ur pred pojavom simptomov in v obdobju 10 dni po pojavu simptomov/znakov bolezni. V primeru, da okužba poteka brez simptomov, se kot datum pojava simptomov upošteva datum potrditve okužbe.

Za otroke, ki ostanejo v karanteni na domu, skrbniki izpolnijo obrazec za pridobitev Izjave o karanteni na domu. Izjavo o karanteni na domu boste prejeli na elektronski naslov, ki ga v vlogi navedete. Izjavo predložite tajništvu vrtca (e-mail: simona.vrankar@guest.arnes.si), saj boste z njo lahko uveljavljali pravico do brezplačnega vrtca za vašega otroka.

S prijaznimi pozdravi!

Vodstvo VVE Medo

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost