Spoštovani starši!

Starši imate ključno vlogo pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in okužb v vrtcih, saj ste prvi, ki lahko prepoznate bolezen pri otroku že doma in ustrezno ukrepate. Starši tako prevzemate veliko odgovornost, v kolikor v vrtec pripeljete bolnega ali še ne povsem zdravega otroka ali pa otroka kljub vidnim začetnim bolezenskim znakom ne peljete k pediatru, da bi potrdil ali izključil bolezen, ki bi lahko ogrozila druge otroke v vrtcu.

Zaradi povečane odsotnosti otrok, bi vas radi spomnili na nekatere ukrepe, ki so pomembni pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni:

  • V primeru, da pri svojem otroku opazite povišano temperaturo oz. znake viroze, naj otrok ostane doma, dokler se ne pozdravi. Starši obolelih otrok opažajo, da ima otrok povišano temperaturo običajno dva dni, tretji dan povišane temperature ni, nato pa se že naslednji dan vrne. Najslabše je, če takšen otrok pride tretji dan v vrtec, ker je s tem možnost širitve okužbe večja.
  • Dosledno upoštevajte priporočila glede ponovne vključitve otroka po preboleli bolezni oziroma okužbi (Priloga 1) oz. se držite navodil pediatra.
  • Bolan otrok ne sodi v vrtec, temveč potrebuje mir in počitek v domačem okolju.
  • Pridete čim prej po otroka, ko vas obvestimo, da je zbolel.
  • Strokovni delavki oz. vodstvo vrtca čim prej obvestite o vrsti nalezljive bolezni za katero je vaš otrok zbolel.

 

Lep pozdrav,

Nika Urh, organizator prehrane in ZHR

 

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost