Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas, da v vrtec ni potrebno več oddajati Izjave staršev pred vstopom v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19.

Ker epidemija še vedno traja vas naprošamo, da v vrtec še naprej pošiljate le zdrave otroke in pri tem upoštevate Smernice za VKLJUČITEV OTROKA V VRTEC/ŠOLO PO PREBOLELI NALEZLJIVI BOLEZNI ALI OKUŽBI. V kolikor bo otrok odsoten zaradi katerekoli bolezni, javite strokovni delavki oz. vodstvu vrtca. V primeru, da otrok zboli za nalezljivo boleznijo, je toliko bolj pomembno, da starši čim hitreje o tem obvestite vrtec, da se lahko pravočasno ukrepa.

V pomladnem času sta pri otrocih zaradi temperaturnih sprememb večkrat prisotna izcedek iz nosu in kašelj, ki sta tudi simptoma okužbe s koronavirusom. Že vam staršem, kaj šele strokovnim delavkam, je v trenutnih razmerah težko presoditi ali vaš otrok, ki kiha, smrka… spada v vrtec ali ne, zato vas prosimo, da se ob kakršnih koli dvomih posvetujete s pediatrom, ki vam bo podal nadaljnja navodila. V primeru, da tega ne boste upoštevali in bomo smatrali, da gre pri otroku za možnost širjenja nalezljive bolezni, imamo pravico otroka zavrniti ter s tem zaščititi zdravje ostalih otrok v skupini.

Prosimo vas, da še naprej upoštevate higienska priporočila (razkuževanje rok in obuval pri vstopu v vrtec, pravilna uporaba maske, ohranjanje primerne razdalje) in se držite Protokola za prihajanje in odhajanje otrok in odraslih v vrtec in iz vrtca.

Vsem staršem se zahvaljujemo za strpnost in sodelovanje, kajti le z doslednim spoštovanjem preventivnih ukrepov bomo preprečili možnost okužbe ter na tak način zaščitili naše in vaše otroke, vse zaposlene in tudi sebe.

 

Hvala za razumevanje

 

Nika Urh, OPZHR

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost