OBVESTILO ZA STARŠE!

Vlada RS je z dnem, 20. 1. 2021, sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se v statističnih regijah: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska, Primorsko-notranjska, Savinjska in Zasavska, z dnem 26. 1. 2021, odpirajo vrtci v polnem delovanju.

Ob ponovnem popolnem odprtju vrtcev se je treba zavedati, da je virus še vedno med nami in da vsaka neprevidnost povzroči njegovo ponovno širjenje in tveganje za naslednji val obolevnosti prebivalstva.

V VVE Medo bomo zato še naprej izvajali vse higienske ukrepe skladno z priporočili NIJZ. Starše prosimo, da si pred prihodom v vrtec preberete Protokol za prihajanje in odhajanje otrok in odraslih v vrtec in iz vrtca ter upoštevate splošna higienska priporočila (razkuževanje rok in obuval pri vstopu v vrtec, pravilna uporaba maske, ohranjanje primerne razdalje). Več o samem koronavirusu in ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa si lahko preberete na naši spletni strani pod ZDRAVJE (Otroške nalezljive bolezni v vrtcu). 

Prav tako morate starši ob prihodu otroka v vrtec izpolniti IZJAVO STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC. Če je otrok odsoten 5  dni ali več, izjavo prinesete ponovno.

V vrtec lahko prihajajo samo zdravi otroci, zato vam posredujemo tudi posodobljene smernice za VKLJUČITEV OTROKA V VRTEC/ŠOLO PO PREBOLELI NALEZLJIVI BOLEZNI ALI OKUŽBI.

 

Ostanite zdravi

 

Nika Urh, OPZHR

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost